Bli kjent med ukens pianist Christian Grøvlen

Christian Hundsnes Grøvlen spiller kveldskonsert søndag 6. august og lunsjkonserter hver dag fra 7.–13. augusti Troldsalen.

Her kan du bli bedre kjent med ukens pianist! Denne uken er det Christian Hundsnes Grøvlen.

Hva er ditt favorittverk av Grieg og hvorfor?
Som barn var Grieg min absolutte favorittkomponist, og jeg tror jeg har elsket alle hans verker på et tidspunkt. Akkurat nå er jeg veldig glad i Holbergsuiten som jeg spiller på Troldhaugen i sommer og på flere konserter i høst, blant annet på min debutkonsert i København. Men – om jeg må velge ett stykke jeg er mer glad i enn alle de andre må det være "Våren" fra Vinjesangene. Den sangen er like gripende, rørende vakker, sår, håpefull og sterk hver eneste gang jeg hører den.

Hva har vært ditt høydepunkt så langt i karrieren?
Jeg har opplevd flere anledninger som viktige høydepunkter for meg selv, og da står min debut i Universitetets Aula, første gang jeg var solist med Harmonien, å få Robert Levin-prisen og å spille inn min første plate på listen. Likevel er det vanskelig å si at noe har vært et soleklart høydepunkt så langt. Kanskje det er enklere for meg å kalle det vendepunkt? I så fall vil jeg si at min første recital på Troldhaugen som 16-åring er det viktigste, da jeg etter den konserten forstod at jeg kunne bli pianist og leve et liv i og med musikken.

Hva er den beste og mest uventede komplimenten du har fått for arbeidet ditt?
Det er alltid veldig hyggelig å få komplimenter omkring sitt spill, og det betyr mye for meg når folk har noe på hjertet etter mine konserter. Likevel er stillhet det sterkeste og største komplimentet for meg rent kunstnerisk, og når vi sammen oppnår en slik kommunikativ intensitet og ro under en konsert veier det veldig tungt. Samtidig blir ikke alle like begeistret verken for meg eller musikken og en gang under et slikt øyeblikk kunne jeg høre en eldre mann hviske til naboen «Is it finally over?».

Les om Christian H. Grøvlen kveldskonsert 6. august

Les om lunsjkonsertene 7.–13. august her