Førjulskonsert 8/12: Vinterreisen

I årets mørkeste måned inviterer vi publikum inn i en verden av lengsel og ensomhet. Søndag 8. desember fremfører baryton Magnus I. Kjelstad og pianist Christian Grøvlen Schuberts Vinterreise i Troldsalen.

Billetter her

Franz Schubert skrev ‘Winterreise’, til tekst av den tyske dikteren Wilhelm Müller, helt mot slutten av sitt unge liv, og sangsyklusen er en dyptgående reise mellom liv og død.

Den norske gjendiktingen av André Bjerke, Vinterreisen, kom ut i 1976 og vi gleder oss nå til å få hele syklusen presentert i norsk språk, trolig for første gang i Troldsalen.

Diktene omhandler en ung vandrer som leter etter håp etter sviket fra sin kjæreste. Gjennom de 24 sangene følger vi vandrerens tanker og følelser i dialog med naturen, dyrene og sitt eget hjerte. Schuberts musikalske form og de poetiske vendingene i teksten gir likevel lys til det dystre temaet:

Snart vil svale vinder stryke
over marken: Gresset gror,
isen brister, og den myke
sne vil smelte som ifjor

Fra ‘Flom’ (‘Wasserflut’)

Program

Konsert i Troldsalen, søndag 8. desember kl. 13.00
Vinterreisen av Franz Schubert, gjendiktet av André Bjerke

Magnus Ingemund Kjelstad, baryton
Christian Grøvlen, piano

Magnus Ingemund Kjelstad fullførte sine studier på Operaakademiet i København våren 2019, hvor han i tre år studerte med anerkjente Susanna Eken som lærer. Han debuterte på operaen i København i 2017, og medvirket i løpet av studietiden i flere produksjoner på hovedscenen. I sesongen 2019-2020 synger han to produksjoner på Det Kongelige Teater i København, rollene Morales og Dancairo i Bizet’s Carmen, og Guglielmo i Mozart’s Cosi fan tutte. I tillegg til å være en lovende operasanger, er han allerede en erfaren og dyktig lied- og konsertsanger, med blant annet Carmina Burana, Juleoratoriet, Messias, Dictherliebe og Winterreise på repertoaret.

Christian Grøvlen debuterte i København i oktober 2017 og ved Den Norske Opera i Oslo i november samme år, og er siden blitt omtalt som «den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener» (Mona Levin, Klassiskmusikk.com). Grøvlen er mottaker av Robert Levin-prisen, Léonie Sonning Talentpris i Danmark og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere. Han var også nominert til Equinors Talentstipend 2018. I 2017 utkom hans første innspilling ”Bach – Inside Polyphony» med et rent Bach-program til strålende kritikker: «En plate som allerede vitner om en moden og levende musiker med fremtiden foran seg” (Emil Bernhardt, Morgenbladet). Grøvlen har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen og han har spilt med flere ledende musikere og sangere. ” I 2019 har han vært på sin første soloturné i Europa og han debuterte også som solist med Kringkastingsorkesteret. I februar 2020 debuterer han Med Den Norske Operas orkester på Hovedscenen i Bjørvika. 

Billetter og booking

Ordinær: kr. 290,-
BT-kort/Bergenskort: kr. 250,-
Venneforening/KODE-medlem: kr. 200,-
Studenter/barn (u. 16 år): kr. 50,-

Bestilling via Ticketmaster her

* Adults NOK 290 / Bergen Card NOK 250 / KODE member NOK 200 / Students and Children NOK 50