Grieg minutt for minutt: 15.–16. juni

15. juni 2018 er det 175 år siden Edvard Grieg ble født. Vi markerer dagen med verdens lengste Grieg-konsert, 30 timer direkte på NRK!

En klassisk musikkfest i Bergen! Grieg minutt for minutt er enestående anledning til å oppleve hele Griegs produksjon fra opus 1–74, fremført av det beste fra norsk musikkliv. Troldhaugen, Edvard Griegs hjem, blir åpent gjennom hele arrangementet og et sentrum for den store folkefesten. Det blir også store arrangementer og opplevelser i Grieghallen, både med Bergen Filharmoniske Orkester, kor og andre musikere. Også Kringkastingsorkesteret bidrar med stor musikk fra Store Studio. Kanskje blir det innslag fra andre deler av landet også!

Følg sendingen live på NRK2, via radio NRK Klassisk eller via lenken (her blir det også chatfunksjon og annet gøy: https://www.nrk.no/kultur/grieg_-minutt-for-minutt-1.14081196

Se listen over medvirkende artister og Griegs opusnumre på griegminuttforminutt.no  

Last ned digital pdf av programmet via denne lenken

Hvem spiller – og når?

Programmet går fra ettermiddagen 15. juni og til nærmere midnatt 16. juni. Det blir nattkonserter i Grieghallen, døgnåpent på Troldhaugen og folkefest hele sommernatten. Vil du på nattkonsert i Grieghallen, ha frokost på Troldhaugen, eller oppleve strykekvartetten i grålysningen ved Nordåsvannet?

Når sendingen begynner kl. 17.30 fredag 15. juni fordeler høydepunktene seg automatisk. «Jeg elsker dig» i Dagsrevy-tid fredag, A-mollkonserten utpå kvelden, Peer Gynt i sceneversjon i Grieghallen litt etter midnatt, den fabelaktige balladen i g-moll i fire-tiden lørdag morgen, Holbergsuiten i frokosttid lørdag, Haugtussa til middag, og endelig Salmene – Griegs aller siste opus – ved gravstedet på Troldhaugen sent lørdag kveld.

Bli med! Åpent og gratis for alle på Troldhaugen

Fra 3. mai kan du sikre deg billetter til nattkonserter i Grieghallen på harmonien.no, mens arrangementene og konsertene på Troldhaugen blir gratis for alle. Du kan også oppleve alt på TV, hjemme i din egen stue, sammen med over en million andre seere.

Dette er en sending for hele landet, kanskje også hele verden. KODE og Harmonien ønsker å bygge en folkelig og positiv forventning, og ønsker gjerne ideer og innspill. Har du en Griegfavoritt? Et minne knyttet til musikken hans? Spiller eller framfører du selv musikk av Grieg? Del det med oss!

Følg og bruk emneknaggen #nrkgrieg i sosiale medier, og klikk deg videre til Facebookarrangementet her, som vil bli brukt til å dele nyheter og informasjon om Grieg minutt for minutt!

Bergen kommune bidrar også til festen, og samarbeider bredt med både frivillige kor og korps, med kulturskolene og skolene, om sidearrangementer før og under den store jubileumsmarkeringen.

Grieg minutt for minutt er en anledning til å oppleve det beste av norsk musikkliv gjennom den store musikkarven vi eier sammen. Du er herved invitert til Edvard Griegs 175-årsdag!

Partnere

Prosjektet «Grieg minutt for minutt» er et initiativ fra KODE Kunstmuseer og komponisthjem og Musikkselskapet Harmonien. Innholdet produseres av KODE, Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret, med viktige bidrag fra Griegakademiet ved Universitetet i Bergen, Norges Musikkhøgskole og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester. Et stort antall frilansmusikere og kor deltar. Grieg minutt for minutt er en nasjonal musikkdugnad med over 600 sangere og musikere. Prosjektet hadde ikke vært mulig uten støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

Følg sendingen live på NRK2, via radio NRK Klassisk eller via lenken (her blir det også chatfunksjon og annet gøy: https://www.nrk.no/kultur/grieg_-minutt-for-minutt-1.14081196

Se listen over medvirkende artister og Griegs opusnumre på griegminuttforminutt.no  

Last ned digital pdf av programmet via denne lenken

 

 

 

* Gratis for alle!