10/6: Trondheimsolistene + Ragnhild Hemsing

Fredag 10. juni kl. 19.00 i Troldsalen:

Velkommen til storslagen konsert med Ragnhild Hemsing og Trondheimsolistene.

KODE inviterer til kveldskonsert i Troldsalen. Trondheimsolistene som tar med seg Hardingfelevirtuos Ragnhild Hemsing og fremfører utdrag fra Griegs egen Peer Gynt, men i ny drakt gjennom bruk av hardingfele.

Vi får også høre Serenade for Strings skrevet av Griegs venn og samtidskomponist Tchaikovsky.

Trondheimsolistene representerer kammermusikk på høyeste nivå gjennom lidenskapelige og innovative opptredener. De inngår samarbeid med musikere fra alle disipliner, gjør kritikerroste innspillinger og spiller konserter fra Lofoten til Berlin.

Ragnhild Hemsing har dype røter i den rike folkemusikktradisjonen i Norge og er kjent som en meget allsidig artist. På friskt vis har Hemsing klart å kombinere typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en fullt ut moderne måte. Hemsing har et stort repertoar med klassiske soloverk for fiolin, og supplerer det med mer uvanlige og kompliserte verk skrevet for hardingfele.

Pyotr Tchaikovsky (1840-1893)
Serenade for Strings Op. 48.
Pezzo in forma di sonatina. Andante non troppo—Allegro moderato
Valse. Moderato. Tempo di Valse
Elegia. Larghetto elegiaco