Lunsjkonserter: Thormod Rønning Kvam

Kl. 11.30 og 13.00: Velkommen til lunsjkonserter med Thormod Rønning Kvam, som er ukens pianist på Troldhaugen fra tirsdag 21. – søndag 26. juni.

Troldhaugens lunsjkonserter er Bergens største og best besøkte konsertserie. Her kan du oppleve en ny pianist hver uke, som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen.

Konsert i Troldsalen, kl. 11.30 og 13.00
Varighet: 30 minutter

Ukens pianist: Thormod Rønning Kvam

Med høyeste utmerkelser fra Royal Academy of Music i London, er Thormod Rønning Kvam en pianist som brenner for å fornye og aktualisere den klassiske musikkens plass i samfunnet. Opptredener i Wigmore Hall, Den Norske Opera, Stockholm Konserthus, Harpa i Reykjavik, MUNCH og på Hardanger Musikkfest er blant høydepunktene de siste årene.

Kvam har mottatt en rekke priser for sitt musikervirke, blant disse Årets musikerstipend fra Forsbergs og Aulies legat og det høythengende Dobloug-stipendet. Han er for tiden kunstnerisk leder for Aulaseriene, en kammermusikksatsning i Universitetsaulaene i Oslo og Bergen og på Munch-destinasjonen Ramme i Hvitsten.

Program:

Lyriske stykker V / Lyric pieces V, Op. 54
(dedicated to Julius Röntgen)
Notturno

Slåtter / Norwegian Peasant Dances, Op. 72
(dedicated to Hermann Kretzschmar)
Håvard Gibøens draum ved Oterholtsbrua. Springdans /
Haavard Gibøen’s Dream at the Oterholt Bridge. Springdans
Bruremarsj etter Myllarguten / Myllarguten’s Wedding March

Lyriske stykker X / Lyric Pieces X, Op. 71
(dedicated to Mien Röntgen)
Det var engang / Once upon a Time
Sommeraften / Summer's Eve
Småtroll / Puck
Skogstillhet / Peace of the Woods

Lyriske stykker IX / Lyric Pieces IX, Op. 68
Aften på høyfjellet / Evening in the Mountains

Klaverstykker etter egne sanger II / Transcriptions of original Songs II, Op. 52
Solveigs sang (op. 23, No. 18) / Solveig’s Song (Op. 23, No. 19)
Du fatter ej bølgernes evige gang / The Poet’s Heart (Op. 5, No. 2)

Billetter og booking

Voksne: Kr. 200
KODE Medlem, Venneforening, Studenter og Bergenskortet: Kr. 130
Barn Kr 50

Varighet: 30 min.

Ledige billetter selges også på Troldhaugen. Billetten inkluderer inngang til Griegs villa og besøk i museumsutstillingen.

Kjøp billett

Thormod Rønning Kvam (foto: Per Sollerman)